تفاوت آبرسان و مرطوب کننده
با سلام و سپاس از حسن انتخابتون…
ما در سایت مهارتو قصد داریم اطلاعاتی درباره “تفاوت آبرسان و مرطوب کننده” را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.با ما همراه باشید.
تفاوت آبرسان و مرطوب کننده
بارها در مورد روتین مراقبت انواع پوست صحبت کردیم و از لزوم استفاده از انواع کرم مرطوبکننده و آبرسان در روتین مراقبت پوست گفتیم. فرقی نمیکند که چه نوع پوستی داشته باشید، پوست چرب یا پوست خشک در هر حالت استفاده از یک کرم آبرسان بخش مهمی از مراقبت روزانه پوست شما است. اما سوال مهمی که همیشه ایجاد میشود این است که تفاوت کرم آبرسان و کرم مرطوب کننده چیست؟ آیا با توجه به نوع پوست باید یکی از این دو کرم را انتخاب کرد؟ذ به عنوان مثال کرم مرطوبکننده را پوستهای خشک و کرم آبرسان را پوست چرب و نرمال استفاده کند؟ در این مطلب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم و تفاوت این دو نوع کرم را برای شما روشن کنیم.
تفاوت آبرسان و مرطوب کننده
استفاده از کرم مرطوبکننده قدمت زیادی دارد. قدیم برای جلوگیری از خشکی پوست از گلیسیرین، وازلین استفاده میکردند، بعدها کرم مرطوبکننده به بازار آمد که بسیار چرب بود و افراد بیشتر برای رهایی از خشکی پوست دست استفاده میکردند و برای صورت به خصوص پوستهای چرب انتخاب مناسبی نبود. البته این تنها گزینه افراد برای مراقبت پوست بود.
شاید خیلی از شما خوانندگان مجله خانومی قوطیهای آبی رنگ کرمهای مرطوبکننده نیوآ را به خاطر داشته باشید، کرم مرطوبکننده نیوآ در بین انواع کرم مرطوبکننده آن زمان بهترین محصول مراقبت پوست بود که معمولاً نیز سوغات افراد از مکه بود. به مرور و بعد از جنگ و در دهه هفتاد کارخانههای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی بیشتر شد و برندهای متنوعی به بازار آمد، یکی از برندهای معروف تولید کرم مرطوبکننده ببک بود که تبلیغات تلویزیونی آن در معرفی این برند به مردم نقش مهمی داشت. انواع برند کرم مرطوبکننده در دهه هفتاد ایران شامل: ساویز، عطراگین، ببک، سیگل، آردن و … بود.
تکامل محصولات آرایشی و بهداشتی
به مرور شرکتهای تولیدکننده محصولات آرایشی و بهداشتی بیشتر شد و کرم مرطوبکننده با برندهای متنوعی به بازار آمد و مانند کرم مرطوبکننده مای، دکتر ژیلا، عش، شون، سینره، هیدرودرم، نئودرم، آدرا.
امروزه تنوع کرم مرطوبکننده بالا است و افراد برای هر نوع پوست انواع کرم مرطوبکننده با رایحه، میزان چربی و …متفاوت میتوانند انتخاب کنند.
برندها نیز بسته به نوع فرمولاسیون و موادی که در ساخت کرم مرطوبکننده به کار رفته است، مرطوبکنندهها را دستهبندی کردهاند: مرطوبکننده پوست خشک، مرطوبکننده پوست چرب، مرطوب کننده پوست نرمال و مرطوبکننده پوست حساس.
اما این روزها محصولات مراقبت پوست تنها شامل مرطوبکننده نمیشوند و برای حفظ رطوبت پوست محصولانت متنوعی در بازار است، از انواع لوسیون گرفته تا ماسکها و مهمتر از همه کرم آبرسان. بسیاری از افراد تفاوتی بین انواع کرم آبرسان و مرطوبکننده نمیدانند و کرم آبرسان را نوعی مرطوبکننده به حساب میآوردند، در حالی که این دو کرم با وجود یک هدف مشترک با یکدیگر تفاوت دارند.
هدف استفاده از مرطوبکننده و آبرسان رطوبترسانی به پوست و جلوگیری از خشک شدن پوست است اما این دو کرم در فرمولاسیون و نحوه عملکرد روی پوست برای رطوبرسانی با یکدیگر تفاوت دارند. معمولاً در روتین مراقبت پوست از هر دو نوع کرم مرطوبکننده و کرم آبرسان استفاده میشود. در ادامه تفاوت این دو نوع کرم را توضیح خواهیم داد.
تفاوت کرم مرطوبکننده و آبرسان
قبل از اینکه به تفاوت بین این دو کرم بپردازیم لازم است که تفاوت بین پوستها را بدانیم. پوستها به پنج دسته: پوست خشک، پوست چرب، پوست نرمال، پوست حساس و پوست مختلط تقسیم میشوند. اشاره کردیم که همۀ پوستها نیاز به آبرسانی دارند و در روتین مراقبت پوست استفاده از آبرسان مهم ضروری است.
اما گاهی اوقات پوستها دچار کمآبی میشوند که در این حالت استفاده از آبرسان و مرطوبکننده جنبه درمانی دارد. بسیاری از افراد دیهیدراته شدن پوست و یا کمآبی پوست را با پوست خشک اشتباه میگیرند. دیهیدراته یا کمآب شدن پوست در هر نوع پوستی ممکن است اتفاق بیفتد و مختص پوست خشک نیست.
ممکن است شما پوست چربی داشته باشید اما پوست شما کمآب باشد و در این حالت پوست کمی خشن و کدر میشود، دیهیدراته شدن پوست در اثر کمآبی بدن، استفاده از شویندههای خشن و تابش مسقیم آفتاب اتفاق بیفتد. در این حالت استفاده از آبرسان و نوشیدن آب به اندازه کافی برای سلامت پوست شما لازم و ضروری است.
برای جلوگیری از دیهیدراته شدن پوست از انواع کرم آبرسان بسته به نوع پوست باید در روتین روزانه مراقبت پوست قرار داد، قبل ازر آنکه پوست شادابی و طراوت خود را از دست بدهد. از قدیم گفتهاند که پیشگیری بهتر از درمان است. کرم آبرسان محلول در آب نیستند، باعث بسته شدن منافذ پوست نمیشوند، فاقد الکل هستند و بنابراین پوست را تحریک و خشک نمیکنند.
کرم آبرسان باعث افزایش مقدار آب در سلولهای پوستی میشوند. در فرمولاسیون کرم آبرسان مواد جاذب رطوبت مانند هیگروسکوپی به کار رفته است تا رطوبت را از محیط جذب کند، علاوهبر مواد جاذب رطوبت، مواد رطوبتساز مانند گلیسیرین، عسل و اسید هیالورونیک به کار رفته است. بنابراین با هر نوع پوستی که دارید، استفاده از کرم آبرسان بخش مهمی از فرآیند مراقبت پوست شما است.
سوالات متداول
برای شما سوالی که پیش میآید این است که کرم مرطوبکننده چیست؟ وقتی روزانه از کرم آبرسان استفاده میشود چه نیازی به استفاده از مرطوبکننده است، وقتی هر دو یک هدف مشترک یعنی تامین رطوبت پوست دارند؟
تفاوت اساسی کرم مرطوبکننده با کرم آبرسان در عملکرد آنها روی پوست است، هر دو کرمها وظیفه تامین رطوبت را برعهده دارند اما کرم آبرسان آب سلولهای پوستی را تامین میکند، در حالی که مرطوبکننده مانند سدی روی پوست مانع از دست رفتن رطوبت پوست میشوند.
در واقع انواع کرم مرطوبکننده برای مهر و موم کردن رطوبت پوست طراحی شدهاند و انواع کرم آبرسان برای افزایش رطوبت پوست به کار میروند. در نتیجه برای مراقبت پوست به طور کامل باید هر دو این محصولات مورد استفاده قرار بگیرد.
البته افرادی که پوست چرب دارند معمولاً به دلیل چربی موجود در کرمهای مرطوبکننده استفاده از این محصول را از روتین مراقبت روزانه خود حذف میکنند، اگر پوست شما بسیار چرب است و مرطوبکننده باعث تشدید این چربی و ایجاد آکنه میشود با مشورت پزشم مرطوب کننده خود را حذف و با تغییر دهید تا دچار دیهیدراته و کمآبی پوست نشوید.
اما افرادی که پوست خشک دارند به صورت طبیعی پوست آنها فاقد چربی و رطوبت کافی است بنابراین در کنار آبرسان باید حتماً از یک کرم مرطوبکننده مناسب برای جلوگیری از کمآبی پوست استفاده شود. دقت کنید که کرم مرطوبکننده برای پوست خشک فاقد الکل باشد تا خشکی پوست را تشدید نکند.
مواد تشکیل دهند آبرسان
تا به اینجا تفاوت کرم آبرسان و مرطوبکننده را متوجه شدید اما بهتر است کمی با ترکیبات این دو کرم مراقبت پوست آشنا شوید.
اشاره کردیم که در فرمولاسیون کرم آبرسان مواد جاذب رطوبت مانند گلیسیرین و اسید هیالورونیک به کار میرود و از این طریق رطوبت را از محیط اطراف جذب میکند. وظیفه کرم آبرسان سیراب کردن سلولهای پوستی است بنابراین بعد از هر بار شستشوی صورت باید از کرم آبرسان استفاده کرد که رطوبت از دست رفته پوست باز گردد.
بافت کرم آبرسان نسبت به کرم مرطوبکننده نرمتر است و سریع جذب پوست میشود و ظاهری براق روی پوست ایجاد نمیکند. کرم آبرسان یکی از محصولاتی که حتماً در سبد خرید محصولات مراقبت پوست شما باید وجود داشته باشد.
سخن پایانی
روتین مراقبت پوست هر روز با شستشوی صورت شروع میشود و بعد
از شستشوی پوست برای جبران رطوبت و چربی پوست که با
شستشو از بین رفته است، باید کرم آبرسان و مرطوبکننده استفاده
کرد. استفاده از کرم آبرسان با هر نوع پوستی مهم و ضروری است،
چراکه پوست برای شادابی و نشاط باید سیراب باشد و که یکی از
راههای سیراب کردن سلولهای پوستی استفاده از کرم موضعی و
آبرسان است.
پوست ممکن است در اثر استفاده از شوینده خشن، کمآبی بدن و قرار
گرفتن طولانی در معرض نور خورشید دچار دیهیدراته یا کمآبی شود که
در این حالت استفاده از کرم آبرسان جنبه درمانی دارد و پوست برای
تغذیه سلولهای خود نیاز به کرم آبرسان قوی دارد تا بتواند نیاز پوست
به آب را تامین کند. دیهیدراته شدن برای هر نوع پوستی ممکن است
اتفاق بیفتد، حتی پوست چرب.
استفاده از کرم آبرسان برای همه پوستها لازم و ضروری است و باید
بخشی از روتین مراقبت پوست باشد. بسیاری از افراد تفاوتی بین کرم
مرطوبکننده و آبرسان قائل نیستند و عقیده دارند که کرم مرطوبکننده
آبرسانی پوست را نیز انجام میدهد.
تفاوت آبرسان و مرطوب کننده
کرم آبرسان و مرطوبکننده یک هدف مشترک دارند و تامین تامین
رطوبت پوست، اما عملکرد آنها روی پوست متفاوت است. کرم آبرسان
وظیفه تامین آب برای سلولهای پوستی را دارد و کرم مرطوبکننده
وظیفه دارد از پوست در برابر تبخیر و هدررفت آب جلوگیری کند.
بنابراین در روتین مراقبت پوست استفاده از هر دو کرم آبرسان و
مرطوبکننده ضروری است اما با توجه به نوع پوست هر دو باید انتخاب
شوند.
نکته مهم در سلامت پوست و تامین آب مورد نیاز آن، نوشیدن آب به
مقدار کافی در طول شبانه روز است که نقش مهمی در سلامت و
شادابی پوست دارد، بنابراین در کنار استفاده از انواع کرم آبرسان و
انواع کرم مرطوبکننده باید از به اندازه کافی آب بنوشید.
کاربران گرامی! شما می توانید با ثبت نظرات و پیشنهادات خود در بخش نظرات مارا از دیدگاه هایتان مطلع نمایید.
از این مطالب دیدن فرمایید