ریشه زعفران

ریشه زعفران 

ریشه زعفران 

سلام و عرض ادب ” ریشه زعفران “ کاربران گرامی مهارتو

ممنون که وقت گرانمایه تان را در اختیار وب سایت مهارتو قرار

دادید.

ریشه زعفران 

زعفران یا زَرپَران (زعفران عربی شده زرپران است[

(نام علمی: Crocus sativus) گیاهی است از تیرهٔ زنبقیان،

سردهٔ زعفران که خواص زیادی از قبیل دارویی و رنگ غذایی

دارد. ایران با تولید سالانه ۳۳۰ تن و صادرات ۲۸۰ تن از این

محصول بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادر کننده زعفران در دنیا است

من در این مقاله با ریشه زعفران همراه شما عزیزان هستم.

ریشه زعفران

در این بین استان‌های خراسان رضوی و جنوبی با سهمی ۸۵ درصدی

بیشترین سهم در تولید زعفران ایران را دارند. کشت زعفران در برخی

دیگر از استان‌های کشور از جمله خراسان شمالی، یزد، گلستان، همدان،

فارس و اصفهان نیز انجام می‌گیرد که سهم این استان‌ها از تولید زعفران

به‌طور کلی کمتر از ۱۰ درصد است. از دیدگاه کمّی شهرستان تربت

حیدریه در استان خراسان رضوی با سطح زیر کشتی بالغ بر ۷۵۰۰

هکتار زعفران در بین تمامی تولیدکنندگان این محصول، رتبه نخست

تولید در کشور را دارد.زعفران شهرستان قائن یکی از با کیفیت‌ترین

زعفران‌های تولیدی کشور قلمداد می‌شود.همچنین زعفران گناباد به

دلیل کاشت به روش سنتی و آبیاری با آب قنات به عنوان میراث

جهانی کشاورزی در فائو ثبت شده‌است.

ریشه زعفران

شاید شما هم وقتی وارد مراکز فروش زعفران می شوید اولین سوالی

که می پرسید این باشد: زعفران مثقالی چنده؟ یا زعفران گرمی چند است؟

هر مثقال زعفران معادل ۴.۶ گرم زعفران است

تاریخچه زرپران (عربی شده آن: “زعفران”, به پارسی کهن: زر + پر + ان = گلی که پرهایش مانند زر است) و بهره گرفتن از ان به دست انسان قدمتی بیش

از ۳۵۰۰ سال دارد زرپران ادویه‌ای است که از کلاله خشک شده گل زرپران

به دست می‌اید و در طول تاریخ در میان گرانترین مواد جهان بوده‌است؛

و به عنوان ادویه، رنگ، عطر و دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد. ریشه

و تبار زرپران بومی آسیای جنوب غربی است . و بعد از آن برای نخستین بار

در یونان کشت شد.در حال حاضر ایران بزرگترین تولیدکننده زرپران در جهان

به‌شمار می‌آید و نزدیک به نه دهم زرپران دنیا در ایران تولید می‌شود..

ریشه زعفران

گونه وحشی گل زعفران احتمالا زعفران کارترایتیانوس بوده، که ریشه آن به

کرت یا آسیای مرکزی باز می‌گردد؛ توماسی و پالاسی سایر منابع ممکن‌اند.

اکنون گل زعفران یک جاندار پلی پلوئیدی است که خودناسازگار و دارای

گامت‌های عقیم نر می‌باشد؛ این گیاه دارای میوز نابجاست و در نتیجه در

تولید مثل مستقل ناتوان می‌باشد. اگر زعفران گونه جهش یافته کارتر

ایتیانوس باشد، احتمالا در اواخر عصر برنز در کرت ظهور یافته‌است. .

ریشه زعفران

احتمالا بشر با انتخاب کارترایتیانوس‌های دارای کلاله بلندتر، آن‌ها را

اصلاح نژاد کرده‌است. زعفران حاصل در منبع گیاه‌شناسی آشوری متعلق

به قرن ۷ام قبل از میلاد، به نوشته آشور بانی‌پال باز می‌گردد، و از آن به

بعد به طول ۴ هزاره، مورد تجارت و استفاده قرار گرفته و در درمان نود

نوع بیماری به کار رفته‌است.  کلون زعفران به آرامی در بیشتر مکان‌های اوراسیا گسترش یافت، و بعدها به بخش‌هایی از آفریقای شمالی،

آمریکای شمالی و اقیانوسیه رسید. اکنون بیشترین مقدار تولید زعفران در اختیار ایران قرار دارد، که حدودا ۹۰ درصد محصول سالانه را تولید می‌کند.

منبع: ویکی پدیا

برای دیدن بقیه مطالب وب سایت مهارتو منبع مهارتورا کلیک بفرمایید.سپاگزارم

منبع: مهارتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.