سفره حضرت رقیه
با سلام و سپاس از حسن انتخابتون…
ما در سایت مهارتو قصد داریم اطلاعاتی درباره “سفره حضرت رقیه” را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.با ما همراه باشید.
سفره حضرت رقیه
سفره حضرت رقیه
آداب سفره حضرت
آداب سفره حضرت رقیه (س) شامل دقت در محتوای سفره و زمان برگزاری سفره حضرت رقیه می شود. طهارت محل برگزاری سفره از آداب سفره حضرت رقیه (س) است.
سفرههای نذری را میتوان تمثیل و نمادی از بهشت دانست، که از جهان معنوی بر سطح زمین آورده شده و در اتاقها، زاویهها و جوار امامزادهها به صورت جمعی و مشارکتی تا امروز بسط و گسترش یافته است.
آداب سفره حضرت رقیه (س)
سفره حضرت رقیه (س) در باورهای مردم، از سفره های بسیار مجرب بوده و برای هر نذر و حاجتی از قبیل شفای بیمار، به سلامت بازگشتن مسافران، خرید خانه، رفتن به زیارت و… گسترده میشود. از وجه تسميه اين سفره چنين بر ميآيد که، نذر اين سفره از زمان به شهادت رسيدن امام حسين (ع ) و حضرت رقيه (س ) رايج بوده است.
معروف است هنگامي که پس از به شهادت رسيدن امام حسين (ع) خاندان آن حضرت به اسيري گرفته شده و به طرف شام در حرکت بودند، در خرابهاي نزديک شام توقف کردند. حضرت رقيه (س) فررند خردسال امام حسين (ع) به سبب دلبستگي زياد به پدر بي تابي کرده و با ديده گريان پدر را از عمه خود حضرت زينب (س) طلب مينموده است. حضرت زينب از وي دلجويي کرده و براي تسکين خاطر او ميگفته اند که غم مخور پدر به سفر رفته و به زودي باز ميگردد.
در اين ميان يزيد از اين بي تابي آگاه شده و دستور ميدهد سر امام حسين (ع) را در طشت زريني قرار داده و روي آن سرپوشي گذاشته و به عنوان هديه براي اسرا بفرستند. حضرت رقيه از عمه خود ميخواهد سرپوش را از روي آن هديه بردارد و او بي خبر از همه جا اين کار را انجام ميدهد.
به محض برداشتن سرپوش سر نوراني امام حسين (ع) آشکار شده و از پرتو آن تمام خرابه روشن ميگردد. آه از نهاد اسرا بر خاسته و حضرت رقيه از شدت غم و اندوه به گوشهاي ميافتد. دست و بدنش سرد شده و جان از بدنش خارج ميگردد.
لوازم مورد نياز:
سفرهاي پاکيزه و معمولا به رنگ سفيد، پارچهاي سياه رنگ که روي سفره را بپوشان، نان، پنير و سبزي، خرما، آجيل که معمولا شامل نخود و کشمش، گردو، برگه زردآلو و نقل و نبات است، شمع، خشت يا آجر.
آداب سفره حضرت رقیه ؛ محل برگزاری
سفره را میتوانند در اماکن متبرکه مانند مساجد، حسینیهها و تکایا و یا در منزل خود پهن کنند. نذر سفره در منزل به این شرط است که از پاکیزه و طاهر بودن تمام اجزای خانه مطمئن باشند.
آداب سفره حضرت رقیه ؛ محتوای سفره
اگر سفره را در اماکن متبرکه بیندازند، معمولا سادهتر بوده و تنها نان و خرما در آن قرار می دهند. ولی اگر در منزل انداخته شود خوراکیهای بیشتر و متنوعتری همچون نان، پنیر، سبزی، خرما، نقل و نبات، آجیل و دیگر خوراکیها در آن قرار میدهند.
اما بهتر است که این سفره به صورت محقرانه انداخته شود. معمولا هستههای خرما را درمیآورند، ولی اگر از قبل این کار را انجام نداده باشند از افرادی که خرما را میخورند، میخواهند که هستهها را برگردانند تا به آب روان بسپارند و زیر دست و پا نیندازند.
زمان برگزاری
معمولا سفره حضرت رقیه را، در سه نوبت و هر نوبت در یک شب جمعه نذر میکنند. اما میگویند در شب دوشنبه نیز انداختن این سفره خوب است.
تدارکات جانبی
برگزاري اين چنين مراسمي مانند انواع سفرههاي نذري، مجالس روضه
خواني زنانه و… علاوه بر اين که از لحاظ اعتقادي و مذهبي براي زنان
مهم است، کارکردهاي اجتماعي و اقتصادي نيز در خانوادهها دارد.
از جمله اين که در اين گونه مجالس معمولا صندوقهاي تعاوني کوچکي
تشکيل ميشود که در صورت ضرورت ميتواند نياز هر يک از اعضا را
مرتفع سازد، براي مشکلات مالي و خانوادگي افراد راه کارهايي
انديشيده ميشود. مثلا براي تهيه جهيزيه دختران بي بضاعت و يا افراد
ناتوان، مقروض و … پول جمع کرده و به اينگونه افراد که شناسايي
کردهاند، ميدهند.
کاربران گرامی! شما می توانید با ثبت نظرات و پیشنهادات خود در بخش نظرات مارا از دیدگاه هایتان مطلع نمایید.
از این مطالب دیدن فرمایید