شیر فاسد

شیر فاسد

شیر فاسد

سلام بر شما همراهان گرامی سایت مهارتو. امروز میخواهیم شما را با نحوه تشخیص شیر فاسد آشنا کنیم.
از اینکه تا آخر با مهارتو همراه خواهید بود سپاس گذاریم.

شاید برای همه ی ما پیش آمده باشد که شیری که خریداری کرده ایم ترش یا شور باشد و یا ظاهرا خیلی آبکی باشد.
اما راه تشخیص شیر سالم از غیر سالم چگونه است؟

شیر و سایر محصولات لبنی برای سلامت بدن بسیار مفید است اما گاهی  تقلب در زمینه تولید شیر صورت می گیرد که می تواند سبب ابتلای افراد به انواع بیماری های گوارشی، مشکلات قلبی عروقی یا واکنش‌های شدید آلرژیک شود به همین دلیل باید قبل از مصرف شیر از سالم بودن آن مطمئن شویم.
شیر فاسد
شیر فاسد

راه های تشخیص شیر واقعی:

تست وجود آب در شیر
یک قطره شیر را روی یک سطح صیقلی و شفاف که حالت مورب و اریب دارد بریزید.
حرکت قطره شیر را بررسی کنید، شیر واقعی از خود ردی به جای نمی گذارد.
اما شیر تقلبی که به آن آب اضافه شده است یک خط سفید کمرنگ از خود باقی می گذارد.

وجود نشاسته در شیر
یک قطره محلول ید (که برای ضد عفونی کردن نیز به کار می رود و پای ثابت جعبه کمک های اولیه است) به مقداری شیر اضافه کنید.
چنانچه پس از اضافه کردن رنگ شیر آبی شد نشان دهنده وجود نشاسته در آن است.

ماده روغنی به نام Vanaspati
این ماده شبیه به روغن پالم است و برای تشخیص آن در شیر تنها کافی است در محیط آزمایشگاهی و با رعایت تمامی موارد احتیاطی حدود 3 میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش ریخته و به همان میزان اسید هیدروکلریک به آن اضافه کنید.
اگر پس از 5 دقیقه رنگ محلول قرمز شد نشان دهنده وجود Vanaspati در شیر است.

فرمالین در شیر
برای شناسایی این ماده نیز حدود 10 میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش ریخته و به آن اسید سولفوریک غلیظ در محیط ایمن آزمایشگاه و با رعایت کلیه موارد ایمنی اضافه کنید.

دقت کنید در این حالت نباید لوله آزمایش تکان بخورد، چنانچه در محل تقاطع شیر و اسید سولفوریک رنگ محلول بنفش شد نشان دهنده وجود فرمالین در شیر است. از طریق روشهایی نسبتاً مشابه می توان وجود تقلب و مواد افزودنی غیرمجاز را در پنیر، کره و کشک نیز شناسایی کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.