غذای ساده برای ناهار
با سلام و سپاس از حسن انتخابتون…
ما در سایت مهارتو قصد داریم اطلاعاتی درباره “غذای ساده برای ناهار” را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.با ما همراه باشید.
غذای ساده برای ناهار
غذای ساده برای ناهار
نیمرو سیب زمینی “غذای ساده برای ناهار”
-
3-4 عدد تخم مرغ
-
2 عدد سیب زمینی متوسط
-
نمک، فلفل
-
کمی سبزیجات معطر
مراحل
- سیب زمینی ها را پوست کنده و شسته و خلالی برش میزنم و توی تابه 1-2 قاشق روغن میریزم وقتی داغ شد، (با حرارت متوسط) سیب زمینی های خلال شده را اضافه میکنم و درب تابه را میگذارم اینطوری سیب ها اول پخته میشن و روغن بسیار کمتری نیاز دارن. (ولی شما اگه دوست داشته باشین می تونین سیب زمینی هاتونو سرخ کنید.)
- حدود 5 دقیقه بعد که سیب زمینی ها کمی نرم شدن، شعله را از متوسط یه کم بیشتر میکنم تا سرخ هم بشن و مرتب با تکون تابه یا زیر رو رو کردن همه طرف سیب زمینی ها کمی برشته بشه.
- من این مقدار سیب زمینی را دو مرتبه بصورت یک لایه توی تابه کوچکتر ریختم تا دو تا از این نیمرو داشته باشم.
- تخم مرغ ها را در کاسه ای شکسته و کمی سبزیجات معطر و نمک و فلفل به آن ها زده و با چنگال حسابی هم زدم تا خوب مخلوط بشن و بعد روی سیب زمینی ها ریختم و درب تابه را گذاشتم تا تخم مرغ ها بسته بشن و بعد هم نیمرو را زیر و رو کردم تا طرف دیگه هم کمی برشته بشه.
- به همین سادگی به همین خوشمزگی…
نیمرو کالباس “غذای ساده برای ناهار”
-
3-4 عدد تخم مرغ
-
2 عدد سیب زمینی متوسط
-
نمک، فلفل
-
کمی سبزیجات معطر
-
مقداری کالباس یا سوسیس
-
پنیر پیتزا (دلخواه)
مراحل
- من ابتدا کالباس های خودم پز را توی تابه با کمی روغن سرخ کردم تا خوشمزه تر بشن.
- سیب زمینی ها را به صورت حلقه ای برش زدم و توی تابه ای که با کمی روغن داغ شده به صورت تک لایه پهن کردم و درب تابه را گذاشتم تا پخته و سرخ بشن. بعد هم زیر و رو کردم.
- تخم مرغ ها را در کاسه ای شکسته و با نمک و فلفل و سبزیجات معطر هم زدم و روی سیب زمینی ها ریختم و بلافاصله کالباس ها را روی آنها چیدم.
- اگه خواستین می تونین تو این مرحله روی سطح نیمرو پنیر پیتزا بریزید که خوب خیلی خوشمزه تر میشه. ولی از اونجایی که من رژیمی میخواستم پس از ریختن پنیر انصراف دادم.
- بعد هم درب تابه را گذاشتم تا تخم ها کاملاً بسته شوند. سپس نیمرو را زیر و رو کردم تا اون طرف هم کمی برشته بشه ولی اگه از پنیر پیتزا استفاده کردین دیگه زیر و رو کردن نیازی نیست.
- به همین سادگی به همین خوشمزگی…
کوکو سیب زمینی خام “غذای ساده برای ناهار”
-
4 عدد سیب زمینی متوسط
-
3 عدد تخم مرغ
-
1 عدد پیاز بزرگ
-
1 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده (دلخواه)
-
1 قاشق غذاخوری آرد
-
1 قاشق غذاخوری جعفری و گشنیز خشک یا هر نوع سبزی معطر دیگر
-
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر آویشن و پودر پاپریکا
مراحل
-
سیب زمینی ها را پوست گرفتم و شستم و رنده کردم (رنده ریز یا درشت فرقی نداره) و با فشار دادن، آبِ سیب زمینی ها را گرفتم. پیاز را هم رنده ریز کردم و آبِ آن را نیز کاملاً گرفتم.
پیاز و سیب زمینی آب گرفته را در کاسه ای ریختم.تخم مرغ ها را ابتدا یکی یکی در ظرف دیگری شکستم تا از سالم بودن آنها مطمئن شوم و بعد تخم مرغ ها را در کاسه ای دیگری ریختم و خوب هم زدم و کمی زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن و پاپریکا را به آن اضافه کردم و باز هم زدم.
- بعد تخم مرغ ها را داخل کاسه محتوی سیب زمینی و پیاز ریختم و آرد و سبزیجات معطر را هم اضافه کرده و همگی مایه را خوب مخلوط کردم.
- مقداری روغن داخل تابه ریختم و روی حرارت با شعله متوسط قرار دادم. از مایه کوکو قاشق قاشق داخل تابه ریختم. درب تابه را گذاشتم تا یک طرف آنها ابتدا پخته و بعد سرخ شود، سپس آنها را با قاشق برگرداندم و این بار بدون گذاشتن درب تابه، طرف دیگر را هم سرخ کردم.
- * مراقب باشید که کوکوها را بعد از سرخ شدن و منتقل کردن در بشقاب روی هم قرار ندهید، چون باعث می شود کوکوها حالت خمیری و بسیار نرمی به خود بگیرند.
- سپس کوکوها را در ظرف سرو گذاشتم و با گوجه فرنگی و خیارشور و نان تازه نوش جان کردیم.
- به همین سادگی به همین خوشمزگی
اشکنه “غذای ساده برای ناهار”
-
1 عدد پیاز بزرگ
-
2 عدد سیب زمینی متوسط
-
3 عدد تخم مرغ
-
3 لیوان آب
-
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
1 قاشق غذاخوری شنبلیله خشک
-
1 قاشق مرباخوری مرزه خشک
-
روغن، نمک، زرچوبه، فلفل به میزان لازم
مراحل
-
ابتدا بگم که نانی که برای ترید کردن در اشکنه استفاده میشه، باید خوشمزه باشه وگرنه اشکنه تون خوب در نمیاد..
من چون نان مصرفی مون، نان تنورپز گِلی و بسیار خوش طعم هست.
وقتی از آن اضافه میاد و یا دیگه قابل خوردن نیست خرد میکنم و توی سینی در محیط آشپزخانه میذارم تا خشک بشه و بعد توی کیسه نگهداری میکنم و برای اشکنه و آبگوشت و آب دوغ خیار استفاده میکنم. -
پیاز را رنده درشت کردم و با کمی روغن تفت دادم. زردچوبه، ادویه ها و شنبلیله و مرزه را بهش اضافه کردم تا تفت بخورن و بوی عطرشون بلند بشه. (حرارت شعله در تمام مراحل، متوسط کمی رو به بالا)
کمی که تفت خوردند، سیب زمینی را حبه ای کوچک خرد کرده و بهش اضافه کردم. درب قابلمه را گذاشتم و اجازه دادم چند دقیقه ای بماند.
بعد رب گوجه (می توانید از گوجه رنده شده هم استفاده کنید.) را اضافه کردم باز درب قابلمه را گذاشتم تا رب هم کمی تفت بخوره.
-
بعد سه لیوان آب و مقداری نمک اضافه کردم و درب قابلمه را بستم تا تمام مواد بپزند.
حدود یه ربع بعد چک کردم سیب زمینی ها پخته بودن، پس یه تخم مرغ ها را در کاسه ای شکستم و کاملاً با قاشق هم زدم تا یکدست بشه و کم کم به قابلمه اضافه کردم و مدام هم زدم تا یک جا بسته نشه. (می توانید این قسمت را فاکتور بگیرین و تخم مرغ را بعداً درسته بریزید یا کلاً دو تخم مرغ را به این شکل در اشکنه پخش کنید، طعم خوبی بهش میده. این مّدلی دو تخم مرغ با این میزان مواد کافیه)
- من دو تخم مرغ دیگر را هم جداگانه در کاسه شکستم و در دو قسمت مختلف قابلمه به آب اشکنه اضافه کردم تا با هم قاطی نشن و اصلاً هم نزدم. اجازه دادم تا با شعله ملایم تخم مرغ ها بسته بشن. یه تکه قارا (قره قروت) هم برای چاشنی بهش اضافه کردم.
غذای ساده
-
7-8 دقیقه دیگه بهش زمان دادم و زیر شعله را خاموش کردم.
-
برای ترید کردن، به کمک قاشق تخم مرغ ها رو از آب اشکنه جدا کردم و نان خشک هامو به آب اشکنه اضافه کردم و خوب مخلوط کردم تا تمام نان ها خیس بخورن و هنگام سرو تخم مرغ های آبپز شده رو کنار تریدها گذاشتم. با ترشی و خصوصاً سیر ترشی معرکه است. که اهالی گرسنه منزل، دیگه اجازه ندادن که با ترشی ها عکس بگیرم از بس غُر زدن
البته اینجا برای عکس گرفتن، آب اشکنه را جدا هم سرو کردم، وگرنه نان خشک ها را همان جا توی قابلمه میریزیم و کامل مخلوط کرده و بعد هم سرو می کنیم.
کوکو سبزی “غذای ساده برای ناهار”
-
3 عدد تخم مرغ بزرگ
-
15-20 قاشق غذاخوری سبزی خرد شده (گشنیز، شوید، جعفری، تره، پیازچه، سیر تازه)
-
1 قاشق غذا خوری آرد
-
1 قاشق غذاخوری ماست (برای انسجام و تُرد شدن کوکو)
-
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر : به مقدار لازم
-
1/5 قاشق غذاخوری زرشک (دلخواه)
-
2 قاشق غذاخوری گردو خرد شده (دلخواه)
مراحل “غذای ساده برای ناهار”
- اگه سبزی تازه دارید، که بعد از شستن حتماً صبر کنید تا کامل خشک بشن و بعد ریز و یکدست خرد کنید.
من چون سبزی ام فریزری بود، قبل از استفاده در مایه کوکو، سبزی ها را بدون روغن توی تابه ای تفت دادم تا آبش برچیده بشه و کوکوی برشته تر و تردتری داشته باشم.
-
تخم مرغ را در ظرفي ريختم و با همزن دستي، هم زدم تا زرده و سفيده آن کاملاً با يکديگر مخلوط شود و کف کند.
- سبزی های خرد شده را در ظرف گود بزرگی ریختم و پودر سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، زرشک، گردو، ماست، آرد و تخم مرغ ها را اضافه کردم و مواد را هم زدم تا یکدست بشن. (اضافه کردن زرشک و گردو کاملاً دلخواه هست.)
- – من کمی سبزی خشک تره کوهی و شوید هم استفاده کردم.
– گردو را با کارد خرد کردم تا توی کوکو زیر دندان مشخص باشه اگه دوست ندارین می تونین با آسیاب خردش کنید تا مشخص نباشه.
- ماهیتابه را روی شعله قرار دادم. خوب که داغ شد روغن را اضافه و مواد کوکو را داخل ماهیتابه ریختم. سطحِ آن را با پشتِ قاشق صاف کردم، سپس درب تابه را گذاشتم. شعله را کم کردم تا یک طرف آن خوب پخته و سرخ شود.
- وقتی یک طرف کوکو خودشو گرفت و سرخ شد، آن را برگرداندم تا طرف دیگه هم سرخ بشه، در این مرحله درب تابه را نگذاشتم تا برشته و سرخ بشه.
کاربران گرامی! شما می توانید با ثبت نظرات و پیشنهادات خود در بخش نظرات مارا از دیدگاه هایتان مطلع نمایید.
از این مطالب دیدن فرمایید