کالری هر قاشق برنج
سلام دوستان گرامی مهارتو”کالری هر قاشق برنج”برنج از مهمترین
غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به
عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند.من در این مقاله با
کالری هر قاشق برنج.کالری هر قاشق همراه شما هستم.
جدول کالری انواع برنج:
نوع |
مقدار | کالری |
برنج سفید پخته |
یک کفگیر | ۲۵۰ |
برنج سفید پخته |
۱۰۰گرم | ۱۲۰ |
برنج سفید خام |
۱۰۰گرم | ۱۳۰ |
برنج قهوه ای |
۱۰۰گرم | ۱۱۰ |
استامبولی پلو
یکی دیگر از پلوهای مخلوط رایج ما ایرانیها استامبولی است که شامل
پیاز، روغن، سیبزمینی، گوجهفرنگی تازه، برنج و گاهی گوشت میشود.
این پلو یک غذای ساده است و زمانیکه در آن از گوشت قرمز هم استفاده
میشود، از لحاظ کیفیت تغذیهای، یک غذای کامل و مغذی بهشمار میآید.
در هر قاشق غذاخوری از استامبولیپلو حدود ۲۵کیلوکالری انرژی نهفته است.
عدس پلو
یکی از غذاهای سنتی ما ایرانیها عدس پلوست که شامل عدس و برنج است.
عدسپلو حتی اگر ساده و بدون گوشت، مرغ یا کشمش هم مصرف شود،
از لحاظ کیفیت تغذیهای یک غذای کامل به حساب میآید. در هر قاشق
غذاخوری عدسپلو حدود ۳۵ کیلوکالری وجود دارد. کالری کشمش و
گوشتی که همراه عدسپلو مصرف میشود، باید جداگانه محاسبه شود.
لوبیاپلو
پلوی مخلوط بعدی، لوبیاپلوست که شامل پیاز، گوشت قرمز (تکهای یا چرخشده)، روغن، لوبیا سبز، رب گوجهفرنگی و برنج است. کالری پلوهای مخلوط بر
حسب میزان محتویات داخل پلو و روغن مصرف شده در آن، میتواند متغیر
باشد اما بهطور متوسط در هر قاشق غذاخوری از لوبیاپلو حدود ۳۰ کیلوکالری
انرژی وجود دارد.
آلبالو پلو
یکی از غذاهای رسمی و اصیل ایرانی که البته ممکن است به سبب طعم
شیرینش همه آن را دوست نداشته باشند، آلبالوپلوست. این غذای خوشمزه
را میتوان با مرغ یا گوشت قلقلیهای کوچک سرو کرد. این پلو شامل
آلبالوهای پخته شده در شکر، برنج و روغن است. به سبب شکر استفاده
شده در تهیه این غذا، کالری این پلو نسبت به سایر پلوهای مخلوط بالاتر
است. در هر قاشق غذاخوری آلبالوپلو حدود ۵۰ کیلوکالری انرژی نهفته است.
باقلاپلو
یکی از پلوهای رسمی ما ایرانیها باقلاپلوست که معمولا با مرغ، گوشت
یا ماهیچه سرو میشود. این پلوی رسمی شامل باقلا سبز، برنج، روغن و
شوید است. از آنجاییکه معمولا باقلا روغن به خود جذب میکند و ممکن
است پلو خشک به نظر برسد، اغلب باقلاپلو را نسبت به سایر پلوهای
مخلوط چربتر درست میکنند. کالری مرغ، ماهیچه یا گوشتی که همراه
باقلا پلو مصرف میشود باید جداگانه محاسبه شود. در هر قاشق غذاخوری
از باقلا پلوی ساده حدود ۴۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد.
کالری برنج پخته وقتی با حبوبات مغذی ترکیب میشود بیشتر میشود.
استفاده از ماش، عدس، لوبیا چشمبلبلی همراه با طبخ برنجهای ایرانی بهتنهایی
و یا گاها با سبزی تازه بسیار مرسوم است. در هنگام تهچین کردن
عدسپلو از گوشت مرغ و یا گوشت قرمز قطعاً استفاده میشود که سبب
بالاتر رفتن کیفیت غذای شما میشود. برای یک قاشق عدسپلو باید
۳۵ کالری را نظر داشته باشید.
- کالری عدسپلو ۳۵ واحد برای هر قاشق
- استفاده از ماش، عدس و لوبیا چشمبلبلی
- میزان کالری گوشت و مرغ جدا محاسبه میشود
تاریخچه
برنج گیاهی است که دارای ارقام زودرس (طول دوره رشد ۱۳۰ تا ۱۴۵ روز)،
متوسط رشد (۱۵۰ تا ۱۶۰ روز) و ارقام دیررس (۱۷۰ تا ۱۸۰ روز) میباشد.
برای شناخت بهتر گیاه برنج به ذکر قسمتهای مختلف آن از قبیل ریشه،
ساقه، برگ و غیره میپردازیم.منبع: ویکی پدیا
برای ادامه مطالب وب سایت مهارتو به قسمتهای زیر مراجعه بفرمایید. منبع: مهارتو