دسته‌ها
آشپزی

گوجه شور

گوجه شور

سلام و شادباش خدمت دوستان مهارتو“گوجه شور”

در آشپزی ایرانی، به سبزیجاتی که در آب شور نگاه داشته می‌شوند، شور می‌گویند. هدف از اینکار تازه نگاه داشتن و طعم‌دار کردن سبزیجاتی مثل خیار، گل کلم، لوبیای سبز، کلم‌برگ و… است. برای طعم‌دار کردن شورها معمولاً از ترخون، سرکه و سیر استفاده می‌شود.

علوه بر سبزیجات؛ میوه، ماهی، و گوشت را نیز در آب‌نمک به عمل می‌آورند؛ و به گوشتی که با آب‌نمک عمل‌آوری شده باشد «گوشت آب‌نمکی» می‌گویند.

ترشی های خوش طعم با گوجه فرنگی درست کنید

ترشی یکی از چاشنی های مورد علاقه ایرانیان است که زمان خوردن آن فصل زمستان است. گوجه فرنگی یکی از سبزیجاتی است که خواص فراوانی دارد و با آن می توانید دو ترشی خوش طعم برای زمستان درست کنید.

گوجه شور

ترشی‌ گوجه فرنگی

مواد لازم برای ترشی گوجه فرنگی :

  • ترشی گیلاس
  • طرز تهیه ترشی خرما
‌گوجه ریز سفت و تازه  یک کیلو
نمک و نعنا خشک به میزان لازم
 سرکه  یک لیوان
آب جوشیده و سرد شده  2.5 لیوان

طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی :
گوجه را حتما از نوع سفت و قرمز و ریز انتخاب کنید و بشویید و در یک ظرف مناسب شیشه‌ای بریزید.
آب را با نمک و سرکه بجوشانید.

پس از سرد شدن روی گوجه بریزید و نعنا خشک را هم اضافه کرده در شیشه را ببندید و در یخچال یا جای خنک بگذارید.
گوجه ترشی شما پس از 10 روز آماده می‌شود.
دقت کنید برای تهیه این ترشی از سرکه خالص استفاده نکنید و نمک آن را هم کمی بیشتر بریزید تا گوجه‌ها له نشو‌د و شکل ظاهر آنها حفظ شود.

گوجه شور

تهیه شور

فصل تهیهٔ شور معمولاً اواخر پاییز است که سبزیجات تازه به فراوانی یافت می‌شود. به فرایند تهیهٔ شور در اصطلاح شور انداختن می‌گویند.

مواد اصلی نگهدارنده در شور محلول سرکه، نمک و آب است. سبزیجات مناسب برای شور شامل خیار قلمی، گل کلم، هویج، سیر و پیاز می‌باشند. ادویه مرسوم فلفل سیاه، سیر و سبزیجات معطر مانند ترخون، برگ مو یا برگ آلبالو است.

انواع شور

  • خیارشور
  • کلم شور
  • شور مخلوط
  • شور نخود فرنگی
  • شور چغاله
  • شور برگ انگور
  • شور ذرت
  • شور غوره
  • شور زیتون
  • شور گوجه سبز
  • شور کلم قرمز
  • شور گل کلم با آب لبو
  • شور کلم بروکلی
  • شور فلفل قرمز
  • شور چنبر خیار

منبع: ویکی پدیا

برای ادامه مطالب وب سایت مهارتو منبع مهارتو را کلیک بفرمایید.

منبع : مهارتو

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *